Skip to main content

Created and Sold by There's Light Limited

There's Light Limited
Atis | Lighting Design by There's Light Limited | Atis in London
Purchase Protected
Customize this piece
Image credit: David Ryle
Atis | Lighting Design by There's Light Limited | Atis in London
Atis | Lighting Design by There's Light Limited | Atis in London
+7
Atis | Lighting Design by There's Light Limited | Atis in London

Atis - Lighting Design

Featured In Atis, London, United Kingdom

Atis is a new food concept store, located near Old Street station in Central London. The design intent set for a fresh, inspirational space that aligned to Atis' many sustainability ethos. The interiors are designed with natural materials and exposed ceiling services, all finished in a subtle grey finish palette accented in soft yellow and blue - the brands colours. The main island ('The Line') with food display is custom made and in yellow tones, emphasising it as the destination for customers.

The lighting design concept derived from the desire to achieve a hierarchy of brightness principally to aid customers in their journey in this new food concept store. Just as importantly, the seating areas had to feel inviting and activate their generous windows on a very busy London thoroughfare. The colour temperature choice was also much considered and tested, concluding in a cooler temperature range chosen for the improved perception of freshness of green leaves and salads, which is Atis’ flagship food.

The concept also aimed to refer to some utilitarian lighting applications such as the lighting in gas stations, where typically is cool colour temperature and of exceptional brightness and contrast to the any adjacent street lighting. The lighting intent wanted to draw from this notion, emphasising the “Line” where the food is displayed as the customers journey through its length from order to payment.
The seating area are softly lit from overhead spotlights that are prescribed to where they are needed only. Circulation areas typically only receive ambient lighting, ensuring a good contrast ratio is met.

The kitchen is partly visible through a wall of translucent polycarbonate that repeats and refracts the lighting in the kitchen giving movement to the elevation on the customer side.

Have more questions about this item?
There's Light Limited
Meet the Creator
Wescover creator since 2020
Architectural lighting design studio based in London, merging lighting and technological innovation into design.

We believe in lighting - it has the ability to transform perceptions of built environments, guiding us through the spaces and narratives. With this premise in mind, we merge lighting with architectural interior design, with a view to achieving a seamless blend of art and functionalism. We act completely independently of manufacturers, reaching the most innovative lighting solutions for our clients. At times this calls to be bold and prominent, or dissimilarly understated, creating contrast, emphasizing destinations.