Skip to main content

Created and Sold by Linehouse

Linehouse
WeWork Weihai Lu | Interior Design by Linehouse | WeWork Weihai Lu in Jingan Qu
Purchase Protected
Customize this piece
Image credit: Jonathan Leijonhufvud (1-4, 6-11, 14-18), Dirk Weiblen (5, 12, 13)
WeWork Weihai Lu | Interior Design by Linehouse | WeWork Weihai Lu in Jingan Qu
WeWork Weihai Lu | Interior Design by Linehouse | WeWork Weihai Lu in Jingan Qu
WeWork Weihai Lu | Interior Design by Linehouse | WeWork Weihai Lu in Jingan Qu
WeWork Weihai Lu | Interior Design by Linehouse | WeWork Weihai Lu in Jingan Qu
WeWork Weihai Lu | Interior Design by Linehouse | WeWork Weihai Lu in Jingan Qu
+13
WeWork Weihai Lu | Interior Design by Linehouse | WeWork Weihai Lu in Jingan Qu

WeWork Weihai Lu - Interior Design

Featured In WeWork Weihai Lu, Jingan Qu, China

WeWork Weihai Lu is nestled in a turn of the century brick building; a former opium factory and artist residence. This building is surrounded by an old residential district in the heart of Shanghai.

Linehouse celebrated the grandeur of the building, encapsulating the feeling of a grand hotel, transporting guests and members on an unexpected journey of whimsy, voyeurism and festivity.

Upon arrival guests pass through an old laneway, framed by a traditional Chinese arch. The lane walls are painted pink and the floor pink concrete. Above, lights are festively suspended between the laneway walls.

The existing site is a combination of a brick historical building with further industrial additions that have been made over the years. The reception is located in this in-between zone of the old and new. Linehouse played with this narrative in the design. The reception counter is clad in heritage wood paneling, surrounded by a concrete base. A bronze metal structure hangs lighting and creates leaners. Behind the reception, guests are greeted with a neon sign ‘Ring For Service’ contained in a cabinet of curiosities, painted in a light blue.

The existing steel structure is painted ivy green, with a new black metal and black stained OSB handrail leaner wrapping the triple height space, allowing guests to be spectators to the activities below.

A green steel staircase weaves through the circulation space connecting all three levels of the front of house. This is clad in triangular pieces of oak wood, with one side painted in hues of blue. The colours alternate as you travel up the stair creating a gradient of tones, and shifting views from wood to blue.

The staircase leads to the two pantry areas that play on the opium factory narrative, with large scale poppy wallpapers, hand painted in gold.

The central atrium is surrounded by the heritage façade. A curved terrazzo tray was inserted to define the space, pastel diagonal strips in blue, green, pink and grey wrap the floor and wall, creating a hardscape carpet. A bronze structure is suspended above the terrazzo perimeter wall, hanging mirrors, artwork, shelving and lighting.

A bespoke lighting installation is suspended in the triple height space. Pink and grey cabling traverses the void threaded through circular bronze rings which hang custom glass shades.

Passing through the central atrium space to the back bar located within the heritage building, one is transported to a tropical retro oriental parlor. A gold gradient wallpaper wraps the perimeter wall, with hand painted Shanghai ladies, clothed in zebra attire and adorned in gangster bling, their era blurred between the 1920’s and the present day. A blue and pink neon in the shape of a fan frames the pantry area.

Custom wallpapers continue to play on this festive theme, with geometric and interweaving patterns in pastel tones, these are hand painted over in gold and green.

The bathroom walls are lined with custom printed tiles in pink and green interconnecting lines and shapes. The ceiling is painted a dusty pink, and a mint green lacquer box contains the cubicles, custom bronze light fixtures and mirrors create a parlor-like vanity.

Image 1
Image: http://linehousedesign.com/work/wework-weihai

Interior Design in Tingtai Teahouse at Shanghai, China.
Category: Interior Design
Description: Tingtai Teahouse is located in a former factory space and art gallery in Shanghai’s art district of Moganshan Road. The client, a tea enthusiast, sought to create a traditional Chinese teahouse with a modern aesthetic. The traditional teahouse is made up of private rooms in which friends can gather to chat, socialise and enjoy the ritual of tea. Over the space of a few hours tea drinkers enjoy the preparation, fragrance, colour and varying flavours of the tea as they change through each brewing.

The existing space was stripped back to its raw state, exposing the patina of the concrete structure and the old brick walls and ceiling. An existing mezzanine was removed to expose a double height space with high level clerestory windows.

A series of teahouses with shifting roof lines were inserted into the space. In the double height space Linehouse stacked teahouses that are framed at either end with full height glass, offering views and natural light from the windows above. The teahouses are clad in brushed darkened stainless steel, emitting a blurred reflection of the surrounding existing space. At lower level a glass horizon frames the teahouse interior.

The teahouses rest on a green terrazzo landscape, allowing guests to inhabit this landscape with tables or recessed seating nestled within. The interiors of the teahouses are clad in smoked oak to create a simple yet warm interior. The height of the glass horizon provides privacy at eye level within the teahouse, whilst still giving guests a sense of the activity beyond. The main space is used as an event space for flower arranging or to host temporary art exhibitions.

Entering Tingtai Teahouse from the street, a floating staircase held by a fine metal green structure and white nougat terrazzo lining the walls and floors, takes guests to the upper floor. The green metal structure and terrazzo extends out into the street to create the teahouse façade.

Item WeWork Weihai Lu
Created by Linehouse
Have more questions about this item?
Linehouse
Meet the Creator
Wescover creator since 2020
Interiors and Architecture, based in Asia., working internationally @line___house