Architecture by ANX Architects seen at Private Residence, Los Angeles - Folded View House
Architecture by ANX Architects seen at Private Residence, Los Angeles - Folded View House
Image credit: Brian Thomas Jones and Matt Ellis
Context & Credits
Item Folded View House
Created by ANX Architects
As seen in Private Residence, Los Angeles, CA
+11

Folded View House

Architecture by ANX Architects, as seen in Private Residence, Los Angeles, CA

Item Details
Situated at the confluence of two well traveled local streets, having a close adjacency to the constant drone of the 405 Freeway, and with captivating views of the Getty Center and the surrounding mountains, the design for this 3750 sf home places an emphasis on presenting the site’s distinct views, while also providing the desired visual and aural privacy.
The project is positioned on an ascending hillside property in the Bel-Air neighborhood of Los Angeles. A single floor of spatially contiguous living spaces – placed upon a partially subterranean garage and blanketed by a folded steel roof – subtly opens to the lush landscape. The roof’s height and shape is manipulated in response to the internal and external spatial and programmatic requirements of the project brief, as well as the specific solar exposures of the site.
A strategically positioned aperture carefully frames the Getty Center from the living room, a corner window connects the office to the garden, a slot window provides vistas from the master bedroom, a full height window allows the dining room to expand into the rear landscape, a picture window establishes a connection to the street from the kitchen, and numerous skylights throughout the home track the sun’s path throughout the day.

Meet the Creator

ANX Architects

ANX Architects

Los Angeles, CA

Finding opportunities in constraints, challenging all assumptions, flexibility bounded by process, and collaborative at our core.

ANX has recently been featured in The New York Times, The Los Angeles Times, The Huffington Post, IFJ/India, Objekt International/Netherlands, Maisons & Bois International/France, Domus, Living Magazine/Brazil, and Dwell Magazine. In 2016, OZU was awarded the Jury Award and People’s Choice Award from the AIA LA Restaurant Design Awards. In addition, the Museum of Compassion won a 2015 Next LA Citation Award from the AIA LA Chapter, the Black Box earned Best Small Project in Build Magazine’s 2015 Architecture Awards, the Edge House won a 2010 Next LA Merit Award from the AIA LA Chapter, the Glass House won a 2007 Merit Award from the AIA SFV Chapter, and APN: 5435-030-020 won a 2003 Next LA Merit Award from the AIA LA Chapter. The work of Aaron Neubert has been presented at The University of Southern California, Woodbury University, and Dwell on Design in Los Angeles, The Royal Danish Academy of Fine Arts in Copenhagen, Denmark, Florida Atlantic University in Ft. Lauderdale, Florida, ARCHMARATHON in Miami Beach, Florida, and The Van Alen Institute in New York City.

Available for commission/custom work