Created and Sold by StudioLAB

StudioLAB
Interior Design | Interior Design by StudioLAB
Purchase Protected
Customize this piece
Ask the creator
+5

Interior Design

Item details

The owners of this small duplex located in Greenwich Village wanted to live in an apartment with minimal obstacles and furniture. Working with a small budget, StudioLAB aimed for a fluid open-plan layout in an existing space that had been covered in darker wood floors with various walls sub-diving rooms and a steep narrow staircase. The use of white and light blue throughout the apartment helps keep the space bright and creates a calming atmosphere, perfect for raising their newly born child. An open kitchen with integrated appliances and ample storage sits over the location of an existing bathroom. When privacy is necessary the living room can be closed off from the rest of the upper floor through a set of custom pivot-sliding doors to create a separate space used for a guest room or for some quiet reading. The kitchen, dining room, living room and a full bathroom can be found on the upper floor. Connecting the upper and lower floors is an open staircase with glass balustrades and stainless steel hand rails. An intimate area with a bed, changing room, walk-in closet, desk and bathroom is located on the lower floor. Custom millwork with a built-in desk helps save space and adds storage. A light blue accent wall behind the bed adds a touch of calming warmth that contrasts with the white walls and floors.

Context & Credits

Have more questions about this item?
StudioLAB
Meet the Creator
StudioLAB is a creative full-service design studio based in Union Square New York with a growing portfolio of residential and commercial projects in New York City and the Hamptons. Our mission is to develop a design scheme tailored to the client’s unique goals and budget inspired by the opportunities of function, material, light, space and detail. We strive to improve the surrounding environment by creating a successful architectural solution through efficiency of design and use of sustainable methods. All projects are rigorously researched to determine the ideal response for a specific situation and executed with a strong work ethic that is apparent in the end result. Through collaboration, creativity and determination, we strive to enhance our client’s experience and deliver spaces beyond their expectations.