Created and Sold by StudioLAB

StudioLAB
Interior Design | Interior Design by StudioLAB | Lincoln Center for the Performing Arts in New York
Purchase Protected
Customize this piece
Ask the creator
+4

Interior Design

Featured In Lincoln Center for the Performing Arts, New York, NY

Item details

Close to Lincoln Center Plaza, two existing apartments were combined into a single custom tailored 4-bedroom residence. Characteristic with other buildings from the same post-war era, the existing apartments suffered greatly from a low, monotonous ceiling slab. To break up the ceiling, floating planes containing low-profile LED recessed lighting were incorporated throughout. Grey-washed birch veneer millwork is seen as you enter into the new foyer space. A blackened steel inlaid panel serves as a datum that continues throughout the apartment, wrapping the entry unit and extending around the corner to then transform into a floating bookshelf. The unit not only divides the entry area from the Living room, but also serves its utilitarian purpose on the foyer side as coat and storage closets, and then an entertaining function on the opposing side with a TV niche and custom liquor bar. Whitewashed rift and quartered white oak floors were used to brighten the space. In the kitchen, marble counters extend up the wall and onto the ceiling marking the separation of the kitchen/dining area from the living room/entry area. The kid’s room contains a custom curved desk area built beneath the bay windows to take advantage of the views. In the master bedroom, the blackened steel inlay reappears inset into the wardrobe wall unit.

Context & Credits

Have more questions about this item?
StudioLAB
Meet the Creator
StudioLAB is a creative full-service design studio based in Union Square New York with a growing portfolio of residential and commercial projects in New York City and the Hamptons. Our mission is to develop a design scheme tailored to the client’s unique goals and budget inspired by the opportunities of function, material, light, space and detail. We strive to improve the surrounding environment by creating a successful architectural solution through efficiency of design and use of sustainable methods. All projects are rigorously researched to determine the ideal response for a specific situation and executed with a strong work ethic that is apparent in the end result. Through collaboration, creativity and determination, we strive to enhance our client’s experience and deliver spaces beyond their expectations.