Created and Sold by Hearth Studio

Hearth Studio
Interior Design | Interior Design by Hearth Studio
+13

Interior Design

Creator not accepting inquiries

Item details

Slow Beam is a jewel-box of a house designed specifically for our client, as a unique Hobart getaway. The two linked pavilions take advantage of an existing cutting from a previous owner’s abandoned earthworks. The northern facing rear of the house looks to the rock cutting and steeply sloping meadow above, while the southern aspect gives views of the Derwent River and rooftops of central Hobart.

The interiors of Slow Beam were an opportunity to play with perspective, form, and colour. Black stained ply interiors draw the eye outward as carefully selected views are framed by large windows, custom carpet by Melbourne-based artist Esther Stewart wraps the lounge in opulent and joyously colourful geometries, and the humble crazy paver is celebrated as an interior floor treatment.

Providing a unique opportunity to work closely with a range of Australian makers, designers, and artists, Slow Beam is a space that celebrates Aussie creativity and actively responds to its context, nestling into to rock-faced hills of Hobart.

Context & Credits