Skip to main content

Created and Sold by Han-Yue Interior Design

Han-Yue Interior Design
Bon Appetit Photography Studio | Interior Design by Han-Yue Interior Design
Purchase Protected
Customize this piece
Image credit: Yi-Hsien Lee and Associates YHLAA
Bon Appetit Photography Studio | Interior Design by Han-Yue Interior Design
Bon Appetit Photography Studio | Interior Design by Han-Yue Interior Design
Bon Appetit Photography Studio | Interior Design by Han-Yue Interior Design
Bon Appetit Photography Studio | Interior Design by Han-Yue Interior Design
Bon Appetit Photography Studio | Interior Design by Han-Yue Interior Design
+1
Bon Appetit Photography Studio | Interior Design by Han-Yue Interior Design

Bon Appetit Photography Studio - Interior Design

The alteration of light is a key factor for photo-shooting; thus, we consider the photography studio supposes to coexist with natural daylighting as much as possible. This building was built in 1982, located in the hill area at Hsinchu city. Inspired from membrane semi-transparency, the façade was rebuilt with glass bricks, which undermining the sloping groundline and visual heftiness, and becoming semi-clear carrier.
Entering indoors, the cement hollow-brick wall creates a contrast with glass brick wall, both materials implying a synthesis of old days and new era, which allow light transmitting freely spread out.
To reminisce about historical colonial styles, the mixed-color marble flooring was kept intact, and the wood-framed foldup windows were preserved. Moreover, upstairs fences and front doors were restored in woods. The ceiling comprises curve and linear details, creating inviting layers.
In dawn, while interior lightings were lit up, the neighbor and passers-by can sit on the bench and share illumination via glass brick wall, which create a connection between community and people.

Item Bon Appetit Photography Studio
As seen in Private Residence, Hsinchu, Taiwan
Have more questions about this item?
Han-Yue Interior Design
Meet the Creator
Wescover creator since 2020
Of function, poetic and experimental.

"For those unforgettable, resonates down the centuries. "-- Hong Yi, Chinese pioneering artist in 1990s.
Space is like still water. Dews and dots sketch outlines; whereas lines and strokes depict master-planning. Dim lights complete magnificence along the way. Han-Yue is a beautifully poetic Chinese name, referring to the pearl upon the Milky Way. Combining yin and yang with geometry and golden ratio, approaches to a metamorphic balance. Glimpse of shadow and decorative touches culminate with the nature of meditation, expressing a perfect metaphor for pursuing leisure life.


*AWARD*

2017-2018 A'design Platinum Award Platinum Winner
2018 Gold Pin Design Award Winner
2018 IAI Design Award Winner
2018-2019 Guangzhou Design Week for Elite Designer 40 UNDER 40