Created and Sold by EV+A

EV+A
Architecture by EV+A seen at Private Residence - G House
Architecture by EV+A seen at Private Residence - G House
+28

G House

Creator not accepting inquiries

Item details

The desire to own a clean, simple, relaxing house that would make the most of the sunshine in all seasons of the year was the desire of the client. The starting point was a marvellous elongated place between the vineyards and the oldest part of the old town on the Rhaetian side of the alps. The architect Alfredo Vanotti has inserted a simple shape, a rectangular solid, a “inhabited terracing” with the installed part entirely facing south to obtain the maximum possible privacy and enjoy the garden and the view of the Orobian Alps.

The building, whose roof is entirely green for a natural and sincere volume that contains the infinity pool of 35 meters that reflects and reflects the landscape and its changing colors amplifying the feeling of tranquility and relaxation.

Clients wanted a house that interacted with the sun in all seasons, which is why the architect has inserted and oriented the house so that it can enjoy the sun at all hours of the day and designed an eyelid that allows you to enjoy the sunshine inside the winter months and avoid it in the summer months, enjoying the shade and taking the shade and taking advantage of the thermal currents that rise along the slope. The result is a home integrated into the territory, almost invisible in which you can enjoy the tranquility of the landscape.

Context & Credits

More from this creator